Avokádo ovládlo svet a my vám povieme, prečo je prundefined

Avokádo ovládlo svet a my vám povieme, prečo je pre vás naozaj dobré

Videli ste inú potravinu, ktorá je taká úžasná ako avokádo? Povedať, že je populárne, by bolo vážnym podceňovaním. Existujú reštaurácie, ktoré sa venujú len avokádam, celé dekorácie z avokád, YouTube seriál o avokádach (The Avocado Show), dokonca má svoj vlastný deň – deň avokád je 31. júla. Existuje avokádový toast, avokádové mäso na šťave, avokádová polievka, avokádové smoothie, avokádové nanuky, avokádové mafiny, avokádová omáčka, avokádová ryža, avokádové kamenné rezby, avokádové tetovanie, avokádové kari .. a mohli by sme pokračovať do nekonečna. V zásade sme sa tohto zdravého tuku zmocnili.

 

Avokádové toasty vs kúpa bývania

Šialenstvo sa začalo okolo roku 2017, keď austrálsky realitný magnát Tim Gurner naznačil, že deti milénia by si mohli kúpiť domy, keby prestali utrácať toľko peňazí na avokádové toasty, čo vyvolalo celú vlnu memečiek. Miléniový favorit je taký silný, že sa na ňom pokúša zarobiť veľa spoločností. Či už ide o obrázky na Instagrame alebo inzeráty financované týmito organizáciami. Toto ovocie je neuveriteľne populárne.

Jeho názov pochádza zo španielskeho slova „avogato“, čo neskôr bolo preložené ako „krokodília hruška“, až neskôr dostalo svoje moderné anglické meno – avokádo. Nech už je jeho meno akékoľvek, stavím sa, že by bolo ťažké nájsť tisícročie, kedy sa nejedlo na kúsku chleba alebo hrianke. Keby boli avokáda celebrity, určite by sa dočkali popredných miest na červenom koberci. Napriek tomu, že ich poznáme už stáročia, stali sa absolútnym fenoménom a súčasťou každodenných stravovacích návykov miliárd ľudí na celom svete.

 

Avokádo a jeho bohaté nutričné zloženie

Avokádo je kultúrnou ikonou a jeho plody sú naozaj veľmi chutné a výživné, je výborným zdrojom vitamínov C, E, K a B-6, ako aj riboflavínu, niacínu, folátu, kyseliny pantoténovej, horčíka a draslíka. Okrem toho obsahuje luteín, beta-karotén a omega-3 mastné kyseliny. Pravdepodobne najznámejšou skutočnosťou o avokáde je jeho obsah zdravých tukov (zdravé mono-nasýtené mastné kyseliny), ktoré sú nevyhnutné pre každú bunku v tele. Podporujú zdravú pokožku, zvyšujú vstrebávanie vitamínov a minerálov a podporujú imunitný systém.

Celkovo avokáda pomáhajú lepšie absorbovať antioxidanty, predchádzať rakovine a tiež ju liečiť, znižovať riziko srdcových chorôb, zlepšovať zdravie a pamäť, udržiavať zdravé oči, znižovať hladinu cholesterolu a triglyceridov a zmierňovať príznaky artritídy.

Aj keď humbuk okolo tohto ovocia je poriadne veľký, niet pochýb o tom, že ide o veľmi zdravý doplnok stravy a prinajmenšom uspokojivé jedlo. Možnosti sú nekonečné a pri jeho využití v kuchyni môžete naozaj odviazať svoju kreativitu.