Basil pesto pappardelle by Martin Zahumenský
Čas prípravy: 20 minút
4 porcie
Ingrediencie:
- Bazalka čerstvá samozrejme 200 g
- Cesnak 3 strúčiky
- Píniové oriešky opečené 50 g
- Kvalitný panenský olivový olej 150 ml
- Citrónová štava 25 ml
- Morská soľ 10 g
- Čierne korenie 2 g
- Pecorino 100 g
- Kryštálový cukor štipka :)
- Čerstvé pappardelle alebo tagliatelle 250 g na porciu
Postup:
Do kuchynského robota, mixéra alebo mažiara si dáme očistený cesnak, píniové oriešky, citrónovú šťavu, soľ korenie a cukor. Na hrubo rozmixujeme štýlom zapnúť vypnúť alebo pulzujeme keď chcete. Pridáme syr, bazalku, oliváč a znovu pulzujeme dokiaľ nám vznikne pekná “salsa”. Pozor nemixujte si ho na pyré, mali by ste v podstate cítiť jemne chrumkavú “omáčku”.
Uvarte si pastu v slanej vode. Olej do vody budete dávať zbytočne keďže aj tak ho scedíte. Premiešajte s čerstvým pestom, dobre premiešajte. Zastrúhajte pecorinom prípadne parmezánom a rýchlo papkajte. Dobrú chuť kamoši!
V pestách sa fantázii naozaj medze nekladú. Spravte si ho vegánske bez syru alebo zase naopak opečte si pancettu a pridajte a tak ďalej a tak ďalej. Naozaj tu sa musí vaša fantázia rozvinúť a otvoriť do kombinácií, ktoré by ste možno bežne neskombinovali.
Basta, bit of pasta con pesto e basta!
Dobrú chuť papkáči!
Tu si opäť pripravte väčšie množstvo a dajte do pohárikov, pasterizujte a šup do špajzy a neskôr ako keby ste našli mňam.