Basil pesto pappardelle by Martin Zahumenský

Basil pesto pappardelle by Martin Zahumenský

Čas prípravy: 20 minút

4 porcie

 

Ingrediencie:

 

  • Bazalka čerstvá samozrejme 200 g
  • Cesnak 3 strúčiky 
  • Píniové oriešky opečené 50 g
  • Kvalitný panenský olivový olej 150 ml
  • Citrónová štava 25 ml
  • Morská soľ 10 g
  • Čierne korenie 2 g
  • Pecorino 100 g
  • Kryštálový cukor štipka :)
  • Čerstvé pappardelle alebo tagliatelle 250 g na porciu

Postup:

Do kuchynského robota, mixéra alebo mažiara si dáme očistený cesnak, píniové oriešky, citrónovú šťavu, soľ korenie a cukor. Na hrubo rozmixujeme štýlom zapnúť vypnúť alebo pulzujeme keď chcete. Pridáme syr, bazalku, oliváč a znovu pulzujeme dokiaľ nám vznikne pekná “salsa”. Pozor nemixujte si ho na pyré, mali by ste v podstate cítiť jemne chrumkavú “omáčku”.

Uvarte si pastu v slanej vode. Olej do vody budete dávať zbytočne keďže aj tak ho scedíte. Premiešajte s čerstvým pestom, dobre premiešajte. Zastrúhajte pecorinom prípadne parmezánom a rýchlo papkajte. Dobrú chuť kamoši!

V pestách sa fantázii naozaj medze nekladú. Spravte si ho vegánske bez syru alebo zase naopak opečte si pancettu a pridajte a tak ďalej a tak ďalej. Naozaj tu sa musí vaša fantázia rozvinúť a otvoriť do kombinácií, ktoré by ste možno bežne neskombinovali.

Basta, bit of pasta con pesto e basta!

Dobrú chuť papkáči!

Tu si opäť pripravte väčšie množstvo a dajte do pohárikov, pasterizujte a šup do špajzy a neskôr ako keby ste našli mňam.