• Recepty
  • Publikované 24.09.2020 14:23:27

Basil pesto pappardelle by Martin Zahumenský

Čas prípravy: 20 minút
4 porcie
Všetky ingrediencie si viete zakúpiť na e-shope @freshbox.sk www.freshbox.sk

Ingrediencie :
Bazalka čerstvá samozrejme 200g
Cesnak 3 strúčiky 
Píniové oriešky opečené 50g
Kvalitný panenský olivový olej 150ml
Citrónová štava 25ml
Morská soľ 10g
Čierne korenie 2g
Pecorino 100g
Kryštálový cukor štipka :)
Čerstvé pappardelle alebo tagliatelle 250g na porciu

Postup :
Do kuchynského robota, mixéra alebo mažiara si dáme očistený cesnak, píniové oriešky, citrónovú šťavu, soľ korenie a cukor. Na hrubo rozmixujeme štýlom zapnúť vypnúť alebo pulzujeme keď chcete. Pridáme syr, bazalku, oliváč a znovu pulzujeme dokiaľ nám vznikne pekná “salsa”. Pozor nemixujte si ho na pyré, mali by ste v podstate cítiť jemne chrumkavú “omáčku”. 
Uvarte si pastu v slanej vode. Olej do vody budete dávať zbytočne keďže aj tak ho scedíte. 
Premiešajte s čerstvým pestom, dobre premiešajte. Zastrúhajte pecorinom prípadne parmezánom a rýchlo papkajte. Dobrú chuť kamoši!

V pestách sa fantázii naozaj medze nekladú. Spravte si ho vegánske bez syru alebo zase naopak opečte si pancettu a pridajte a tak ďalej a tak ďalej. Naozaj tu sa musí vaša fantázia rozvinúť a otvoriť do kombinácií, ktoré by ste možno bežne neskombinovali.
Basta, bit of pasta con pesto e basta!

Dobrú chuť pappkáči ‍‍

Tu si opäť pripravte väčšie množstvo a dajte do pohárikov, pasterizujte a šup do špajzy a neskôr ako keby ste našli mňam