• Recepty
  • Publikované 01.10.2020 19:55:41

Cannelloni s mäsovým ragú a paradajkovou omáčkou

Čas prípravy: 60 minút

4 porcie

 

Všetky ingrediencie si viete zakúpiť na e-shope @freshbox.sk  www.freshbox.sk

 

Ingrediencie :

 

Čerstvé pasta plátky 250g

Huby podľa vášho výberu 200g (ja som použil mix kuriatok a šampiňónov)

Cibuľa biela 100g cesnak 10g čili 10g

Salsiccia alebo mleté bravčové či hovädzie mäso 400g

Mascarpone 150g

Kapary 10g

Vajce 1ks

Strúhanka cca 1PL

Pecorino alebo parmezán 100g

Údený syr scamorza 150g ale môžte použiť aj skvelé slovenské syry ktoré nájdete v ponuke Freshboxu 

Bazalka a petržlenová vnaťka

Morská soľ, mleté čierne korenie

Pistácie alebo orechy podľa vašej chuti, zopár cherry paradajok e basta!

 

Postup :

Recept na paradajkovú omáčku nájdete v predošlých postoch tak môžeme ísť na plnku do cannelloni.

Na oliváči si sprudka opečte očistené hríby, nechajte vychladnúť. Dajte si ich bokom a nahrubo nasekajte. Ďalej si opečte nakrájanú cibuľku, cesnak a čili. Pridajte mleté mäso a pekne dozlatista orestujte, nechajte vychladnúť.

Do mäsovej zmesi primiešajte hríby, mascarpone, polovicu nastrúhaného pecorina, nasekané kapary, bazalku, petržlenovú vňať, vajce, strúhanku a dochuťte soľou a korením.

Prekrojte si plátky cestoviny na polovicu , dôkladne naplňte zmesou a zrolujte. Ukladajte rovnomerne do paradajkovej omáčky. Navrch dajte druhú polovicu omáčky, nakrájanú scamorzu, zvyšok pecorina a olúpané orechy. Dozdobte prekrojenými cherry paradajkami a dajte piecť na 200•C na cca 25 minút.

Hotovo papkáči, dajte mi vedieť ako Vám chutili