Cannelloni s mäsovým ragú a paradajkovou omáčkou

Cannelloni s mäsovým ragú a paradajkovou omáčkou

Čas prípravy: 60 minút

4 porcie

Všetky ingrediencie si viete zakúpiť na e-shope @freshbox.sk  www.freshbox.sk

 

Ingrediencie:

  • Čerstvé pasta plátky 250g
  • Huby podľa vášho výberu 200g (ja som použil mix kuriatok a šampiňónov)
  • Cibuľa biela 100g cesnak 10g čili 10g
  • Salsiccia alebo mleté bravčové či hovädzie mäso 400g
  • Mascarpone 150g
  • Kapary 10g
  • Vajce 1ks
  • Strúhanka cca 1PL
  • Pecorino alebo parmezán 100g
  • Údený syr scamorza 150g ale môžte použiť aj skvelé slovenské syry ktoré nájdete v ponuke Freshboxu 
  • Bazalka a petržlenová vnaťka
  • Morská soľ, mleté čierne korenie
  • Pistácie alebo orechy podľa vašej chuti, zopár cherry paradajok e basta!

 

Postup:

Recept na paradajkovú omáčku nájdete v predošlých postoch tak môžeme ísť na plnku do cannelloni.

Na oliváči si sprudka opečte očistené hríby, nechajte vychladnúť. Dajte si ich bokom a nahrubo nasekajte. Ďalej si opečte nakrájanú cibuľku, cesnak a čili. Pridajte mleté mäso a pekne dozlatista orestujte, nechajte vychladnúť.

Do mäsovej zmesi primiešajte hríby, mascarpone, polovicu nastrúhaného pecorina, nasekané kapary, bazalku, petržlenovú vňať, vajce, strúhanku a dochuťte soľou a korením.

Prekrojte si plátky cestoviny na polovicu , dôkladne naplňte zmesou a zrolujte. Ukladajte rovnomerne do paradajkovej omáčky. Navrch dajte druhú polovicu omáčky, nakrájanú scamorzu, zvyšok pecorina a olúpané orechy. Dozdobte prekrojenými cherry paradajkami a dajte piecť na 200•C na cca 25 minút.

Hotovo papkáči, dajte mi vedieť ako Vám chutili...