Cannelloni s mäsovým ragú a paradajkovou omáčkou
Čas prípravy: 60 minút
4 porcie
Všetky ingrediencie si viete zakúpiť na e-shope @freshbox.sk www.freshbox.sk
Ingrediencie:
- Čerstvé pasta plátky 250g
- Huby podľa vášho výberu 200g (ja som použil mix kuriatok a šampiňónov)
- Cibuľa biela 100g cesnak 10g čili 10g
- Salsiccia alebo mleté bravčové či hovädzie mäso 400g
- Mascarpone 150g
- Kapary 10g
- Vajce 1ks
- Strúhanka cca 1PL
- Pecorino alebo parmezán 100g
- Údený syr scamorza 150g ale môžte použiť aj skvelé slovenské syry ktoré nájdete v ponuke Freshboxu
- Bazalka a petržlenová vnaťka
- Morská soľ, mleté čierne korenie
- Pistácie alebo orechy podľa vašej chuti, zopár cherry paradajok e basta!
Postup:
Recept na paradajkovú omáčku nájdete v predošlých postoch tak môžeme ísť na plnku do cannelloni.
Na oliváči si sprudka opečte očistené hríby, nechajte vychladnúť. Dajte si ich bokom a nahrubo nasekajte. Ďalej si opečte nakrájanú cibuľku, cesnak a čili. Pridajte mleté mäso a pekne dozlatista orestujte, nechajte vychladnúť.
Do mäsovej zmesi primiešajte hríby, mascarpone, polovicu nastrúhaného pecorina, nasekané kapary, bazalku, petržlenovú vňať, vajce, strúhanku a dochuťte soľou a korením.
Prekrojte si plátky cestoviny na polovicu , dôkladne naplňte zmesou a zrolujte. Ukladajte rovnomerne do paradajkovej omáčky. Navrch dajte druhú polovicu omáčky, nakrájanú scamorzu, zvyšok pecorina a olúpané orechy. Dozdobte prekrojenými cherry paradajkami a dajte piecť na 200•C na cca 25 minút.
Hotovo papkáči, dajte mi vedieť ako Vám chutili...