Čerstvé cestoviny s hovädzím ragú

Každý z nás ich má rád inak. Pokiaľ však milujete kvalitné hovädzie a výraznú chuť červeného vína, tento recept na cestoviny sa možno zapíše medzi vaše najobľúbenejšie. Vonia po bylinkách a šmrnc mu dodávajú čerstvé cestoviny, ktoré sú hotové iba za pár sekúnd. Pustite sa do varenia. Neoľutujete.
Suroviny:
- 1 balenie čerstvých strozzapreti cestovín
- 500 g mletého hovädzieho
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- 2 žlté cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 plechovica krájaných paradajok
- 4 lyžice paradajkového pretlaku
- štipka sušeného oregána
- štipka sušeného čili
- 300 ml červeného vína
- 5 vetvičiek čerstvého tymiánu
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 130 g rukoly
- 150 g parmezánu
- olivový olej
- soľ a čierne korenie
Postup:
Mäso sprudka orestujeme na olivovom oleji tak, aby sa sfarbilo. Podľa chuti ho osolíme a hneď ako je hotové, vyberieme ho na tanier a odložíme bokom. Do hrnca po mäse vložíme mrkvu a petržlen nahrubo nastrúhaný na strúhadle.
Orestujeme a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, paradajkový pretlak, oregáno, čili, rozmarín aj tymián a zalejeme vínom.
Asi dve minúty necháme zmes redukovať a potom pridáme obe konzervy paradajok a dusíme pod pokrievkou zhruba hodinu. Nakoniec do zeleniny zamiešame už orestované mäso a dochutíme soľou a korením.
Čerstvé cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode, scedíme a zamiešame do ragú. Podávame s rukolou a nastrúhaným parmezánom.
Dobrú chuť!