Čerstvé cestoviny s hovädzím ragú

Čerstvé cestoviny s hovädzím ragú

Čerstvé cestoviny s hovädzím ragú

Každý z nás ich má rád inak. Pokiaľ však milujete kvalitné hovädzie a výraznú chuť červeného vína, tento recept na cestoviny sa možno zapíše medzi vaše najobľúbenejšie. Vonia po bylinkách a šmrnc mu dodávajú čerstvé cestoviny, ktoré sú hotové iba za pár sekúnd. Pustite sa do varenia. Neoľutujete.

 

Suroviny:

  • 1 balenie čerstvých strozzapreti cestovín
  • 500 g mletého hovädzieho
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 2 žlté cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 plechovica krájaných paradajok
  • 4 lyžice paradajkového pretlaku
  • štipka sušeného oregána
  • štipka sušeného čili
  • 300 ml červeného vína
  • 5 vetvičiek čerstvého tymiánu
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 130 g rukoly
  • 150 g parmezánu
  • olivový olej
  • soľ a čierne korenie

 

 

Postup:

Mäso sprudka orestujeme na olivovom oleji tak, aby sa sfarbilo. Podľa chuti ho osolíme a hneď ako je hotové, vyberieme ho na tanier a odložíme bokom. Do hrnca po mäse vložíme mrkvu a petržlen nahrubo nastrúhaný na strúhadle.

Orestujeme a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, paradajkový pretlak, oregáno, čili, rozmarín aj tymián a zalejeme vínom.

Asi dve minúty necháme zmes redukovať a potom pridáme obe konzervy paradajok a dusíme pod pokrievkou zhruba hodinu. Nakoniec do zeleniny zamiešame už orestované mäso a dochutíme soľou a korením.

Čerstvé cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode, scedíme a zamiešame do ragú. Podávame s rukolou a nastrúhaným parmezánom.

Dobrú chuť!