Cuketové lievance podľa Mirky Luberdovej

Cuketové lievance podľa Mirky Luberdovej

Cuketové lievance podľa Mirky Luberdovej

 

Ingrediencie

  • 1 malá cuketa 
  • 1 hruška alebo jablko 
  • hrsť sušených hrozienok
  • 2 lyžice kakaa
  • mletá škorica
  • 1-2 vajíčka 
  • javorový sirup alebo xylitol
  • 70 g mletých ovsených vločiek
  • 70 g vločiek ponecháme vcelku
  • kokosový tuk na smaženie

 

Postup

Cuketu nastrúhame v jednej miske a v druhej nami zvolené ovocie, prípadne oboje. Necháme ich odstáť, aby pustili nadbytočnú šťavu, ktorú potom jemne zlejeme preč. Hrozienka namočíme do vody aspoň na 15 minút. Trochu nám zmäknú a očistíme ich. Všetko následne spolu zmiešame a podľa konzistencie cesta pridáme 1 alebo 2 vajíčka. Predsa len každé čerstvé suroviny pracujú trochu inak a púšťajú viac, alebo menej šťavy. Vločky tiež pridávajte postupne. Odporúčam si zo zmesi odobrať jednu placku a skúsiť ju spraviť na panvici, aby ste videli či vám pekne drží formu, alebo treba ešte spevniť zmes vajíčkom či zahustiť vločkami.

Obtiažnosť: 1

Čas prípravy: 25 minút

Počet porcií: 6-8 lievancov