Cuketové lievance podľa Mirky Luberdovej

Ingrediencie
- 1 malá cuketa
- 1 hruška alebo jablko
- hrsť sušených hrozienok
- 2 lyžice kakaa
- mletá škorica
- 1-2 vajíčka
- javorový sirup alebo xylitol
- 70 g mletých ovsených vločiek
- 70 g vločiek ponecháme vcelku
- kokosový tuk na smaženie
Postup
Cuketu nastrúhame v jednej miske a v druhej nami zvolené ovocie, prípadne oboje. Necháme ich odstáť, aby pustili nadbytočnú šťavu, ktorú potom jemne zlejeme preč. Hrozienka namočíme do vody aspoň na 15 minút. Trochu nám zmäknú a očistíme ich. Všetko následne spolu zmiešame a podľa konzistencie cesta pridáme 1 alebo 2 vajíčka. Predsa len každé čerstvé suroviny pracujú trochu inak a púšťajú viac, alebo menej šťavy. Vločky tiež pridávajte postupne. Odporúčam si zo zmesi odobrať jednu placku a skúsiť ju spraviť na panvici, aby ste videli či vám pekne drží formu, alebo treba ešte spevniť zmes vajíčkom či zahustiť vločkami.
Obtiažnosť: 1
Čas prípravy: 25 minút
Počet porcií: 6-8 lievancov