Kuracie supreme so zelerovým pyré

Kombinácia hlavného jedla a dezertu vhodná najmä na romantický večer vo dvojici. Zeler aj čokoláda sú totiž silné afrodiziaká. Zeler dokonca použijeme až v dvoch variantoch a čokoládu doladíme čerstvou vanilkou, šťavnatými figami a oku lahodiacimi jedlými kvetmi.
Suroviny:
4 kúsky kuracích pŕs supreme s kožou
1 buľvový zeler
1 stonkový zeler
maslo
smotana na šľahanie
zeleninový vývar
100 g naturálnych kešu orechov
2 strúčiky cesnaku
1 limetka
jedlé kvety
100 ml olivového oleja
soľ a čierne korenie
Postup:
Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Buľvový zeler očistíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do vývaru spolu so smotanou a štipkou soli. Keď je zeler úplne mäkký rozmixujeme ho spolu s 50 g masla na hladké pyré.
Kuracie prsia si osolíme a okoreníme a na olivovom oleji pečieme kožou dole asi 5 minút. Potom k nim pridáme 2 lyžice masla, 2 strúčiky cesnaku a dopekáme v rúre ešte asi 15 minút.
Na suchej panvici si dohneda opečieme kešu orechy. Stonkový zeler spolu s lístkami nasekáme nadrobno. Zmiešame ich spolu s vychladnutými kešu orieškami a jedlými kvetmi, polejeme olivovým olejom, limetkovou šťavou, ochutíme soľou a dobre zamiešame.
Podávame celý kúsok pečeného kuriatka spolu so zelerovým pyré a farebným šalátom s chrumkavými kešu orechami. Mňam!