Kuracie supreme so zelerovým pyré

Kuracie supreme so zelerovým pyré

Kuracie supreme so zelerovým pyré

Kombinácia hlavného jedla a dezertu vhodná najmä na romantický večer vo dvojici. Zeler aj čokoláda sú totiž silné afrodiziaká. Zeler dokonca použijeme až v dvoch variantoch a čokoládu doladíme čerstvou vanilkou, šťavnatými figami a oku lahodiacimi jedlými kvetmi.

 

Suroviny:

4 kúsky kuracích pŕs supreme s kožou

1 buľvový zeler

1 stonkový zeler

maslo

smotana na šľahanie

zeleninový vývar

100 g naturálnych kešu orechov

2 strúčiky cesnaku

1 limetka

jedlé kvety

100 ml olivového oleja

soľ a čierne korenie

 

Postup:

Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Buľvový zeler očistíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do vývaru spolu so smotanou a štipkou soli. Keď je zeler úplne mäkký rozmixujeme ho spolu s 50 g masla na hladké pyré. 

Kuracie prsia si osolíme a okoreníme a na olivovom oleji pečieme kožou dole asi 5 minút. Potom k nim pridáme 2 lyžice masla, 2 strúčiky cesnaku a dopekáme v rúre ešte asi 15 minút. 

Na suchej panvici si dohneda opečieme kešu orechy. Stonkový zeler spolu s lístkami nasekáme nadrobno. Zmiešame ich spolu s vychladnutými kešu orieškami a jedlými kvetmi, polejeme olivovým olejom, limetkovou šťavou, ochutíme soľou a dobre zamiešame. 

Podávame celý kúsok pečeného kuriatka spolu so zelerovým pyré a farebným šalátom s chrumkavými kešu orechami. Mňam!