Pandémia a nové trendy v stravovaní

Pandémia a nové trendy v stravovaní

Pandémia nám ovplyvnila každodenný život a mnohých aj v prístupe k zmene stravy a stravovacích návykov. Prieskumy zistili, že takmer 6 z 10 opýtaných respondentov od vypuknutia pandémie prešlo na flexitariánsku alebo „polovegetariánsku“ stravu. Ako hlavný dôvod k takejto zmene uviedli ZDRAVIE.

Takmer 60% respondentov v prieskume uviedlo, že čoraz viac zaraďujú rastlinné produkty a stravu do svojho jedálnička a postupne alebo úplne z neho vyraďujú živočíšnu stravu. Z toho 39% respondentov bolo vo vekovom rozmedzí medzi 18-25 a 23% respondentov bolo vo veku 26-41.

Čo vedie ľudí nakupovať rastlinné produkty a stravu?

Ľudia chcú žiť zdravšie a nakupovať viac rastlinných produktov. Toto tvrdenie vyšlo z prieskumu, kde respondenti vyjadrili svoju túžbu po výbere a konzumácii zdravšieho jedla. Respondenti uviedli, že ku kúpe rastlinných produktov ich vedie túžba obmedziť konzumáciu živočíšnych produktov (42%) a žiť viac udržateľným spôsobom života (39%).

Preferencia rastlinných produktov

V prieskume sa zistilo, že 62% respondentov „často“ siahne po rastlinnej strave alebo výrobku pri nakupovaní. 6 z 10 odpovedalo, že sa im viac páči práve rastlinná verzia jedla ako tá živočíšna.

Výsledky teda vyvracajú mylnú predstavu, že rastlinné produkty, ktoré sú dnes dostupné nie sú dostatočne chutné.

Priemysel urobil veľký pokrok pri vytváraní rastlinných alternatív. Rastlinné produkty sú dnes chutné, výživné a zdraviu prospešné. Nie je pravdou, že sa z nich ťažšie pripravujú jedlá, naopak môžete ich využiť v ktoromkoľvek recepte.

Vyskúšajte aj našu Body&Future rastlinnú smotanu alebo rastlinné mlieka, ktoré si rozhodne zamilujete. Spravíte dobre nielen pre svoje zdravie, ale ja našu planétu. Rastlinné mlieka alebo smotanu môžete použiť pri ktoromkoľvek tradičnom ale aj netradičnom recepte, nebojte sa experimentovať. Nechajte sa inšpirovať našimi receptami.

Tento článok vznikol vďaka spolupráci s BODY&FUTURE, ktorý Vám každý týždeň budú prinášať články o aktuálnych a zaujímavých témach z oblastí zdravia a  zdravého životného štýlu.

ZDROJ: 

https://www.plantbasednews.org/lifestyle/society-plant-based-2032-poll