• Recepty
  • Publikované 25.11.2020 20:02:29

RECEPT na úžasný banana bread od Lulu’s Bakery – musíte ho vyskúšať

Nie je to tak dávno, čo sa hovorilo, že kto počas karantény nespravil banana bread, akoby ani nežil. Oprášme preto dobrú povesť tejto dobroty a doprajte si ju k svojmu vianočnému brunchu.

Na jeho prípravu budete potrebovať:

  • 100 g kryštálový cukor
  • 120 g maslo
  • 250 g hladkej špaldovej múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžice bieleho jogurtu
  • 3-4 zrelé banány
  • štipka soli
  • sušené marhule
  • sušené brusnice
  • pekanové orechy
  • červené víno
  • škorica
  • muškátový orech
  • badián

Postup

Brusnice s marhuľami nasekáme na drobné kúsky a v hrnci ich zvaríme v červenom víne so škoricou, badiánom a muškátovým orechom. Pekanové orechy si nasekáme na väčšie kusy.

Vyšľaháme si zmäknuté maslo s polovicou cukru, do ktorého neskôr pridáme rozmágané prezreté banány. V robote vyšľaháme vajcia so štipkou soli a zvyšným cukrom do nadýchanej žltej peny. Vajcia pridáme k maslovo banánovej zmesi a jemne zmiešame.

Prisypeme všetky sypké ingrediencie a všetko jemne premiešame. Nakoniec pridáme aj naše zimné ovocie zvarené vo vianočnom vínku, ktoré jemne pováľame v škorici. Ovocie spolu s orieškami primiešame do chlebíka. Pečieme na 180 stupňov cca 45-60 min.

Želáme vám dobrú chuť!