Cviklový lavaš plnený chrumkavým halloumi, medvedímundefined

Cviklový lavaš plnený chrumkavým halloumi, medvedím cesnakom, grilovanou cuketou, špenátom a bylinkovou ricottou

Veľká noc je plná farieb, a taký istý je náš ďalší recept, pripravený v spolupráci s Matejom Bakošom z Dobré bistro Košice - limitovaná edícia cviklového lavašu s voňavým rozmarínom, plneného chrumkavým halloumi, medvedím cesnakom, grilovanou cuketou, špenátom a bylinkovou ricottou, ktorým bezpodmienečne okúzlite celú rodinku a prípravu zvládnete do pol hodinky! 

Ako na to?

Počet porcií: 4

Doba prípravy: 30 minút

Všetky použité suroviny nájdete na našej stránke:

Postup:

Ricottu vymiešame s nasekanou vňaťou, medvedím cesnakom, pažítkou, soľou, mletým čiernym korením, trochou olivového oleja a s nastrúhaným 1 strúčikom cesnaku a dáme bokom odležať. Z vajec, múky a trochy vody vymiešame hladké cestičko. Vložíme doň kúsky halloumi syra, nakrájaného na obdĺžniky, následne ho obalíme v panko strúhanke a dôkladne naň strúhanku zatlačíme. Cuketu nakrájame na obdĺžniky a ugrilujeme z oboch strán na troche olivového oleja. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a dáme bokom.

Na olivovom oleji orestujeme cesnak nakrájaný na drobno. Keď získa zlatistú farbu,vypneme plameň, pridáme špenát, medvedí cesnak, ochutíme soľou, korením, dôkladne premiešame a dáme bokom, pričom dbáme na to, aby špenát nezvädol. Lavaš plátok rozrežeme priečnym rezom na polovicu a dáme bokom. V rozohriatom oleji vyprážame kúsky syra z oboch strán do zlatista, čo trvá približne 1,5-2 minúty. Dávame pozor, aby olej nebol príliš rozpálený. Po vypražení necháme syr na servitke odkvapkať prebytočný tuk. Vzememe si lavaš, potrieme ho prichystanou ricottou, pridáme restovaný špenát, cuketu, na to kúsky syra a opatrne zabalíme. Takto pripravený lavaš vložíme do grilu alebo krátko opečieme na panvici zo všetkých strán do chrumkava.

Hotový lavaš rozrežeme na polovicu a podávame.

Dobrú chuť!