Veľkonočné plnené vajíčka

Veľkonočné plnené vajíčka

Veľkonočné plnené vajíčka, my sme sa pri ich výrobe s Jacobcafe poriadne nasmiali, a ešte čo Vy, keď ich budete plniť s Vašimi ratolesťami! 

Čo si predstavíte ako prvé, keď sa povie Veľká noc?  

Vajíčka sú predsa tradične symbolom jari, Veľkej noci a zrodenia nového života. Ale vedeli ste, čo je hlavným dôvodom jedenia vajec cez Veľkú noc? To, že ich konzumovanie cez pôst bolo kedysi prísne zakázané. A ako vzniklo spojenie vajíčok so zajacom? Zajace na jar hľadajú potravu v blízkosti ľudských obydlí. Ako plaché zviera sa zajac prirodzene ľudí stráni, čo viedlo k poverám a rozprávkam, že roznáša a skrýva veľkonočné vajíčka. Tak nezabudnite na Veľkú noc v záhrade nejaké pohľadať... Ak nenájdete, nič to, s nami si ich raz dva vyrobíte aj sami!

Potrebujeme:

Postup:

Vajíčka uvaríme natvrdo, opatrne rozkrojíme na polovičky. Žĺtka vyberieme a zmiešame s najemno nasekanou šalotkou, vňaťkou, pažítkou, horčicou, majonézou a dochutíme soľou a čiernym korením. Vypracujeme z toho jemnú hmotu a plníme vajíčka. Zdobeniu sa medze nekladú. ako oči sme použili čierne olivy, zobáčik je z mrkvičky a vlásky sú z hráškových klíčkov.

Dobrú chuť!