Veľkonočný pulled pork burger s red coleslaw šalátom

Veľkonočný pulled pork burger s red coleslaw šalátom

Jedným z veľkonočných receptov, pripravených priamo pre Vás v spolupráci s Matejom Bakošom z Dobré bistro Košice, je tento veľkonočný burger, ktorý s troškou zručnosti určite ľahko zvládnete.

Ako na to?

Počet porcií: 4

Doba prípravy: 50 minút 

Všetky použité suroviny nájdete na našej stránke:

Postup:

Mäso vložíme do hrnca, pridáme 1ČL údenej papriky, 1 ČL mletej rasce, soľ, čierne korenie, trocha vody a 60g masla. Premiešame, necháme zmes prehriať a dáme bokom. Cibuľu nakrájame na tenké plátky. V hrnci si rozohrejeme zbytok masla s trochou oleja, pridáme cibuľu, osolíme a krátko orestujeme. Keď cibuľa získa sklovitú farbu, pridáme cukor a na miernom ohni za občasného miešania dusíme asi 5 minút. Po udusení má mať cibuľa konzistenciu džemu. Kapustu nakrájame na čo najtenšie rezance. Dáme do misy, pridáme soľ, premiešame a necháme 10 minút pôsobiť. Pridáme majonézu, cibuľový džem, kyslú smotanu, čierne korenie, šťavu z citróna a dôkladne premiešame. Ak je potrebné, šalát dochutíme ešte štipkou soli a cukru. Žemle rozrežeme a opečieme z oboch strán na grilovacej panvici do chrumkava.

 

Servírovanie:

Rukolu ochutíme soľou, korením, kvapkou olivového oleja, zľahka premiešame a uložíme na spodnú časť žemle. Pridáme šalát, následne mäso, uložíme tenké plátky bielej cibuľky a burger zatvoríme vrchnou časťou žemle. 

Dobrú chuť!