Veľkonočný sendvič s hovädzím pastrami Klouda

Veľkonočný sendvič s voňavou, na orechovom dreve údenou hovädzou šunkou pastrami od Kloudu, sme pre Vás pripravili v spolupráci s Matejom Bakošom z Dobré bistro Košice. Pastrami je kráľovná medzi šunkami, vyrobená z hovädzej hrude, nakladaná na niekoľko týždňov do soľného nálevu s korením a potom príjemne zaúdená. Brisket je marinovaný 4 týždne v špeciálnom laku podľa Kloudovej vlastnej receptúry a následne je údený na orechovom dreve minimálne 16 hodín, čo zaručuje, že chuť tejto šunky je priam dokonalá. Názov "pastrami" pochádza z rumunského slovesá a pǎstra - uchovať. Karpatskí vidiečania odnepamäti používali údenie ako spôsob, aby mäso dlhšie vydržalo.
V spojení s našim chrumkavým kváskovým chlebíkom je to nebíčko v papulke
Ako na to?
Počet porcií: 4
Doba prípravy: 30 minút
Všetky použité suroviny nájdete na našej stránke:
- 8 krajcov kváskového chleba
- maslo
- 130g majonézy
- 80g sterilizovaného chrenu
- 400g hoväzdieho pastrami Klouda
- 60g rukoly
- 6 ks kyslých uhoriek
- 250g uvarenej cvikly
- 1ČL balsamico creme
- Štipka mletej rasce
- Morská soľ
- Čierne korenie mleté
- Extra panenský olivový olej
Postup:
Chlieb potrieme tenkou vrstvou masla a opečieme z oboch strán do zlatista. Majonézu vymiešame spolu s chrenom, jemne osolíme a dáme bokom odležať. Cviklu nakrájame na tenké plátky, pridáme balsamico, soľ, rascu, mleté čierne korenie, olivový olej, dobre premiešame a tiež necháme chvíľku marinovat’. Medzitým rukolu ochutíme soľou a korením, jemne premiešame a dáme marinovať tiež. Opečený chlebík potrieme chrenovou majonézou, na ňu uložíme rukolu, plátky cvikly, hovädzie pastrami, na to všetko už len kyslé uhorky, sendvič zatvoríme druhým kusom chleba potretého majonézou a podávame.
Dobrú chuť!