Zeleninová Frittata
Čas prípravy: 15 minút
2 porcie
Ingrediencie:
- Vajíčka 4ks
- Paradajky cherry 6 ks mix
- Cesnak 1 strúčik
- Polovica väčšej papriky
- Polovica červenej cibule
- Kvalitný olivový olej
- Kúsok masla
- Pecorino alebo parmezán podľa chuti
- A kto chce spravte si ju piccante s čili
- Morská soľ, mleté čierne korenie e basta!
Postup:
Zapnite si rúru na 200c.
Na panvici si na oliváči opečte cesnak, čili, cibuľu, papriku a na koniec prepolené paradajky. Ak máte po ruke nejakú tvrdú bylinku ako tymián alebo rozmarín šup ju do panvice. Pridajte maslo, zeleninu si rovnomerne rozložte. Vidličkou si jemne rozšlahajte vajíčka a dochuťte soľou a korením. Zasypeme postruhaním syrom a vložíme do predohriatej rúry. Pozor len aby panvica bola celá z kovu aby sme predošli nehodu s páliacou sa umelohmotnou rúčkou.
Nechajte nech sa vajíčka pekne nadýchajú pár minút a frittata je hotová. Dozdobte si ju čím máte po ruke napríklad bazalkou, petržlenovou vnaťkou a ja som ešte odtrhol zo záhrady cuketový kvet.
Po pravde frittata je veľmi vďačné jedlo keďže ja často vyupratujem chladničku do panvice a tak zabránim zbytočnému mrhanie potravín.
Varte hlavne srdcom a hneď naučte tento jednoduchý pokrm vášho drahého nech to máte minimálne každú nedeľu pekne do postele.