Zeleninová Frittata

Zeleninová Frittata

 

Čas prípravy: 15 minút

2 porcie 

Ingrediencie:

  • Vajíčka 4ks
  • Paradajky cherry 6 ks mix
  • Cesnak 1 strúčik
  • Polovica väčšej papriky 
  • Polovica červenej cibule 
  • Kvalitný olivový olej 
  • Kúsok masla
  • Pecorino alebo parmezán podľa chuti 
  • A kto chce spravte si ju piccante s čili 
  • Morská soľ, mleté čierne korenie e basta!

 

Postup:

Zapnite si rúru na 200c.

Na panvici si na oliváči opečte cesnak, čili, cibuľu, papriku a na koniec prepolené paradajky. Ak máte po ruke nejakú tvrdú bylinku ako tymián alebo rozmarín šup ju do panvice. Pridajte maslo, zeleninu si rovnomerne rozložte. Vidličkou si jemne rozšlahajte vajíčka a dochuťte soľou a korením. Zasypeme postruhaním syrom a vložíme do predohriatej rúry. Pozor len aby panvica bola celá z kovu aby sme predošli nehodu s páliacou sa umelohmotnou rúčkou.

Nechajte nech sa vajíčka pekne nadýchajú pár minút a frittata je hotová. Dozdobte si ju čím máte po ruke napríklad bazalkou, petržlenovou vnaťkou a ja som ešte odtrhol zo záhrady cuketový kvet.

Po pravde frittata je veľmi vďačné jedlo keďže ja často vyupratujem chladničku do panvice a tak zabránim zbytočnému mrhanie potravín. 

Varte hlavne srdcom a hneď naučte tento jednoduchý pokrm vášho drahého nech to máte minimálne každú nedeľu pekne do postele.