Nový wine box so 6 výberovými slovenskými rizlingmiundefined

Nový wine box so 6 výberovými slovenskými rizlingmi už nájdete na našom e-shope

Ako ste si už zvykli, stredy patria našim wine boxom. Sme preto veľmi radi, že dnes vám môžeme predstaviť ďalší – tentokrát plný kvalitných slovenských rizlingov. 

Rizling rýnsky je odrodou, ktorá je vhodná na pestovanie v presne takom podnebnom pásme, v akom sa nachádza Slovensko. Práve vďaka tomu sú slovenské rizlingy také chutné, a nadchnú vás iskrivou kyselinkou i príjmeným telom. Sú jednoducho zaručeným osviežením pre každého nadšenca vín z tejto odrody.

Radi by sme vám preto prezradili, čo sa vo wine boxe slovenské rizlingy, ktorý zostavil profesionálny someliér Roman Milata, nachádza.

Mrva&Stanko Rizling rýnsky 0,75 l 

Víno je skvelé, plné, príjemne korenisté a jemne pikantné s nádhernou medovo-agátovou vôňou. Výborný ročník priniesol z tohto úžasného terroiru fenomenálny Rizling – nádherné víno s atraktívnou minerálno-ovocnou vôňou citrusových plodov a sušených hrozienok

Karpatská Perla Rizling rýnsky Kramáre 0,75 l 

Farba vína je zelenožltá. Vôňa aj chuť majú odrodový minerálno-ovocný charakter s pevnými kyselinami a mierne slaným záverom. Víno zrelo 6 mesiacov vo veľkom dubovom sude, je vegánske a nízkohistamínové.

Zámocké vínárstvo Šimák Rizling rýnsky 0,75 l

Víno má intenzívnu žltozelenú farbu. Aróma vína narodená vo vysokom stupni vyzretia hrozna pripomína prezreté žlté dužinaté ovocie, med a biele korenie. Vo svojom finále dosiahne jemný náznak petroleju v podobe, ktorá vychádza z plnej a obsažnej chuti. Víno je pripravené na vyzrievanie vo fľaši.

Rariga Rizling rýnsky Lorencár 0,75 l 

Krásna a lahodná aromatika lipy, začínajúcich tónov medového plástu a broskyne. Chuť je harmonická a vďaka peknej, zrelej kyselinke aj príjemne šťavnatá, s dlhou dochuťou.

Chateau Rúbaň Rizling rýnsky 0,75 l 

Brilantne číre víno jasnej zelenožltej farby. V decentne ovocno-kvetinovej vôni sú prítomné tóny citrusových plodov s kvapkou lipového kvetu. Suchá, svieža a súčasne intenzívna chuť pripomína čerstvé citrusové ovocie s dotykom dreva. Odrodová sviežosť vína je zvýraznená korenisto-medovou dochuťou.

Terra Wylak Riesling Lignum 0,75 l 

Intenzívna vôňa spájajúca minerálny tón s pikantným kyselkavým citrusom, z pozadia vystupuje medový tón a celú arómu ovláda sušený lipový kvet. V chuti je víno pevné, pôsobí uhladene s odrodovo pôsobivou kyselinkou, celé je to akoby v čaji z lipového kvetu. Víno je medovo sladkasté, ale kyselinka ho drží v suchej oblasti. Dlhá čistá dochuť, s príjemne minerálne lipovým záverom.

Wine box slovenské rizlingy nájdete na našom e-shope TU