Wine box Slovenské aromatické suché

Wine box Slovenské aromatické suché

Na Slovensku sa aromatické odrody tešia veľkej obľube ako u konzumentov, tak aj u vinárov. Tramín, Devín, Muškát a rôzne iné nájdete v tomto boxe suchých aromatických vín.

V boxe nájdete 6 ks vín, a to konkrétne:

Zápražný Müller Thurgau 0,75 l

Biele víno svetlej zelenožltej farby. Vôňa pripomína citrusové ovocie a muškátový orech. Chuť je dostatočne ovocná, harmonická s príjemnou kyselinkou.

Világi Winery Cserszegi Fűszeres 0,75 l

Jeho vôňa ponúka sviežosť bohatých strapcov hrozna pestovaného v Chľabe, vo vinohradníckom hone Cseres. Pre vôňu sú typické kvitnúce ovocné tóny a rovnako aj koncentrovaná exotická korenistosť. Chuť je plná, harmonizuje s vôňou. Do popredia vystupujú citrusy, následne ovocie so žltou dužinou, dominujú korenisté muškátové arómy. Zreteľnejšia a komplexnejšia – ako to je typické pri tejto odrode vína – je prítomnosť minerálov.

Terra Wylak Muškát žltý 0,75 l

Svieža, výrazne kvetinová a zároveň muškátová aróma so sladkou arómou žltého ovocia a citrusovou sviežosťou. Víno je v chuti čisté, pôsobí krásne harmonicky s prejavom kvetinových aróm agátu so sviežim kyselkavým záverom a muškátovou dochuťou. Víno je vyrobené z ručne oberaného hrozna.

Zápražný Tramín červený 0,75 l

Víno je intenzívnej slamovo-žltej farby. Vôňa citrusovo-korenistá s jemným tónom ružového oleja. Chuť je medovo-korenistá, žlté ovocie, mirabelky. Stredne dlhý záver.

Fedor Malík a syn Muškát moravský 0,75 l

Nechce trčať v komore, radšej plávať po stole, žblnkať hravo v pohári, vyvoniavať záhrady. Otvorí aj tvrdé nosy, po jazyku chodí bosý. Slová lásky umožní, ráno je však diskrétny. Víno z ľahšej hlinito-piesočnatej pôdy, muškátovo voňavé, hladkavo chutné, nežné, na jazyku šťavnaté a v dochuti medové. Vhodné k dezertom, kuracinke, alebo len tak na celodenné bluesnenie.

Rariga Devín 0,75 l

Vynikajúca slovenská odroda, ktorá poteší každého milovníka vín aromatických odrôd. Podmaní si vás zlatožltou farbou, sviežou arómou a korenisto-medovou chuťou s jemným nádychom mandarínky. Vekom jeho kvalita narastá. Cukornatosť hrozna pri zbere bola 22° NM.

Wine box si môžete zakúpiť TU